Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), hükümet kurma çalışmaları gündemiyle toplandı.

Toplantı, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman başkanlığında bu akşam saat 20.00’de Gönyeli Belediyesi’nde yer aldı.

Toplantı sonrası basına açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaırından itibaren siyasi partilerle görüşmeye başlayacağız. Tüm siyasi partilerle görüşeceğiz. İlk randevu yarın saat 12.00’de UBP’ye. Toplamda 3 partiyi ziyaret etmeyi planlıyoruz. Çarşamba günü de diğer iki partimizi ziyaret ederek ilk turu tamamlayacağız.” dedi.

Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü.

"Masaya bakanlık pazarlığıyla gitmeyeceğiz. Daha çok ilkeler üzerinde ve ne kadar süre içinde seçime gidilebileceği konusunu ilk turda görüşeceğiz.

Biz de hükümeti kursak başka bir partide kurulacak olan her hükümet erken seçim hükümeti olmak durumunda kalır diye düşünüyorum.

Hükümet kurulduktan 6 ay içinde ara seçime gidilmesi gerekiyor.  Ara seçiminin yapılmamasının yolu 1 yıl içinde yani Haziran’dan sonra seçim yapılmasıdır. Pandeminin kış aylarında tehlikeli hale gelmesi riski ve ekonomik olarak güç şartlar altındayız. Tüm bunlarla mücadele edecek hükümetin Haziran’daki seçime odaklanması bizim için çok doğru gözükmüyor. Siyasi partilerle bunları da ele alacağız. Kırmızı çizgi ve önyargımız yok ama masaya bir takım ilkelerle gideceğiz.”