Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, elektrik kesintilerine dikkat çekerek, hukuka aykırılık var. İhalesiz akaryakıt alımı girişimi var. Yasa gücünde kararname yetmedi, Bakanlar Kurulu kararı var. Okkalı zam var. Ama elektrik yok” dedi.

Tüm bunların nedeninin hükümetin gailesinin ülke ve halk olmaması olduğunu ifade eden Erhürman, “Gaile yönetmek değil. Gaile Kıbrıs Türk halkının elinde ne kaldıysa onu da batırmak, bunu da yönetemediniz deyip elden çıkarmak” şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bu paylaşımı yapan CTP Lideri Erhürman, hükümet edenlerin halkın özgüvenini, öz saygısını tahrip etmeye çalıştığını ama halkın her bireyinin bunun farkında olduğunu açıkladı.

“Gaileleri ne halk ne de ülke, gaileleri yönetmek değil”

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Hukuka aykırılık var. İhalesiz akaryakıt alımı girişimi var. Yasa gücünde kararname yetmedi, Bakanlar Kurulu kararı var. Okkalı zam var. Ama elektrik yok.

Çünkü gaile bu ülke, bu halk değil. Gaile yönetmek değil. Gaile Kıbrıs Türk halkının elinde ne kaldıysa onu da batırmak, bunu da yönetemediniz deyip elden çıkarmak. Bu halkın öz güvenini, öz saygısını tahrip etmek. Ve hala öyle olmadığını sanıyorsunuz ama bilin ki bu halkın her bir bireyi bunun fena halde farkında!”