Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Lokmacı, Derinya ve Aplıç sınır kapılarının CTP döneminde açıldığını, 23 Ocak’tan sonra da CTP iktidarında Mağusa, Baf ve Akıncılar sınır kapılarını açmak için girişim yapılacağını” söyledi.

Parti’den yapılan açıklamaya göre, Erhürman, dün Kıbrıs Genç TV’deki Er Meydanı programında, 23 Ocak’ta gerçekleştirilecek erken genel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu; Kıbrıs Türk halkını sürüklendiği uçurumun kenarından döndüreceklerini belirtti.

Erhürman, aşılama meselesinin gerçek anlamda bir kampanyaya dönüşemediğini söyleyerek, bu süreç içerisinde denetimin de hiç yapılmadığını öne sürdü. “Hala hemşire eksiği var mı yok mu” tartışmasının da devam ettiğini belirten Erhürman, “Pandemi hastanesinin iç düzeni de hala oturmadı” dedi. Eğitimde, sağlıkta ve ekonomide trajikomik bir durumda olunduğunun kaydeden Erhürman, başka alanlarda ilaç eksikliği de yaşandığını, ülkede Panadol’dan tansiyon ilacına kadar eksikler olduğunu, ama bunlarla ilgili bir gelişme olmadığını ileri sürdü.

“Pandemi sürecinde eğitim yönetimi görmedim. Kamu okullardaki çocuklar ikiye bölündü” diye konuşan Erhürman, özel okullarla kamu okulları arasındaki fırsat eşitsizliğinin giderek arttığını belirtti.