CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Anlaşılan "bir usta bir memleket" anlayışı hakim. Demokrasi, teamül falan kimsenin umurunda değil. Bu şartlarda bugün düzenlenen göstermelik "bilgilendirme toplantısı"na katılmamızı bekleyen yoktu herhalde!!!” ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

“Siyasi parti temsilcileri olarak Cumhurbaşkanlığı'nın daveti üzerine Cenevre'deydik. Toplantı yapıldı. Öneri sunulup sunulmayacağı soruldu. Sn. Tatar öyle bir öneri yok dedi. Ama bir gün sonra basından öğrendik ki öyle bir öneri vardı ve Genel Sekreter'e sunulmuştu. Bunun üzerine Cenevre dönüşü Meclis'te yapılan "bilgilendirme toplantısı"na katılmadık.

Kıbrıs Türk halkı adına Genel Sekreter'e bir öneri sunulacaksa Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin temsilcileriyle istişare edilmesi demokrasinin gereğidir. Üstelik Sn. Tatar seçim süreci boyunca, seçilirse "Ulusal Konsey" kuracağını söylemiş biriydi!!!

Bu kez de New York'a gidildi. New York'ta Genel Sekreter'e "kapsamlı bir program" sunulacağı açıklandı. Meclis'te temsil edilen siyasi partiler olarak bizim bundan da haberimiz yok. Eğer Kıbrıs Türk halkı adına böyle bir "program" sunulacaksaydı bunun önceden istişare edilmesi yine demokrasinin gereğiydi. Üstüne üstlük bu Cenevre'de yaşanmıştı ve aynı hata tekrarlanmamalıydı. Ama anlaşılan "bir usta bir memleket" anlayışı hakim. Demokrasi, teamül falan kimsenin umurunda değil. Bu şartlarda bugün düzenlenen göstermelik "bilgilendirme toplantısı"na katılmamızı bekleyen yoktu herhalde!!!”