CTP Genel Başkanı, Milletvekili Tufan Erhürman, hükümete “Hesabınızı kitabınızı doğru yapın, halkın alım gücünü koruyun” çağrısı yaptı.

Erhürman, son dönemlerde hükümet programlarının kamuoyu nezdinde siyasetin itibarını zayıflatan unsurlar halinde geldiğini söyledi, şu anda da devamıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Türk Lirası’ndaki değer kaybının ortada olduğunu da kaydeden Erhürman, dövizdeki son patlamanın 21 Ekim’de yaşandığını, o gün 9.42 TL olan Dolar kurunun bugün itibariyle 9.96 TL’ye yükseldiğine dikkat çekti, “Bunlar sürpriz değil” dedi.

Erhürman, Türk Lirası’nın değer kaybı ile ilgili düzenlemelerin hükümet programlarına konulması gerektiğini daha önce söylediklerini ancak bu yönde adım atılmamasını eleştirdi.

Erhürman, “Hükümet programında Türkiye ile imzalanacak çalışmalara hız verilecek” yazdığına işaret ederek, azınlık hükümetine bu konuda nelere dikkat edileceğini sordu.

Programda “iç borçlanma nedeniyle ödemelerin düzenli şekilde yapmaya devam edileceğinden” bahsedildiğini söyleyen Erhürman, “Bunu hangi parayla yapacaksınız?” dedi.