Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Akaryakıtta zam, yalnızca akaryakıtın fiyatını artırmaz, tüm fiyatlara yansır ve hayat pahalılığını artırır” dedi.

İşte o paylaşım:

“Akaryakıt fiyatlarının döviz ve petrol fiyatlarındaki değişmeler çerçevesinde belirlendiğini herkes biliyor. Dörtlü hükumet dönemindeki döviz krizi sırasında da böyle belirleniyordu ama o dönemin muhalefeti bunu bilmezmiş gibi popülizme sarılıyordu. Biz aynı şeyi yapmadık, yapmayız.

Ancak dövizdeki ve petrol fiyatlarındaki değişmelere karşın aylarca zam yapmayıp bunu hayat pahalılığının durdurulduğu dönemde yapmanın yanlışlığını, bunun özellikle sigorta emeklilerini daha da yoksullaştıracağını ve talebi daha da daraltacağını defalarca söyledik. Her konuda olduğu gibi bu konuda hükumet ya dinlemedi ya da bu işi tam da bunun için yaptı.

Akaryakıtta zam, yalnızca akaryakıtın fiyatını artırmaz, tüm fiyatlara yansır ve hayat pahalılığını artırır. Ama siz hayat pahalılığını dondurdunuz ve ortaya çıkan yoksullaşmayı ve talep daralmasını telafi etmemeye karar verdiniz. Bu sıkıntılı koşullarda hükumetin sosyal ve ekonomik aklı bundan ibaret!!!”