Kamu İşçileri Sendikası’nda (Kamu-İş) örgütlü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışan hademeler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkı talebiyle bugün greve giderek, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.

Erhürman yaptığı konuşmada, hademelerin sıkıntılarını yakından takip ettiklerini belirterek, okullardaki hademeler ve hastanelerdeki temizlik işçilerinin özel sektörden bir taşeron şirkete bağlı olarak kamu hizmeti veren bir yerde çalıştığını anlattı.

Devletin, “Beni ilgilendirmez kamu hizmetini kimin verdiği, ben şirkete veririm kimi isterse çalıştırır, kimi isterse durdurur, sendikalı ise çalıştırmaması da tercihimdir” gibi yaklaşımlarda bulunamayacağını kaydeden Erhürman, “Bu devlet denilen aygıtı bilmemenin, tanımamanın en açık göstergesidir” şeklinde konuştu.

Tanımama kelimesini “bilmeme” ve “umurunda olmama” olarak iki anlamda kullandığını kaydeden Erhürman, bugüne kadarki tavrın bunu çok açık şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Tufan Erhürman, sendikalaşma, TİS ve grev haklarının Anayasal hak olduğunu dile getirerek “Devlet dediğiniz şey Anayasa’da yer alan haklardır” diye konuştu.

Dertlerinin, bu memlekette yaşayan, emeğini satarak geçinmeye çalışan her insanın, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesi olduğunu belirten Erhürman, Meclis'teki açılış konuşmalarında bu konuyu gündeme getireceklerini söyledi. Erhürman, “Çektiğiniz sıkıntıların farkındayız, yalnız değilsiniz” dedi.

Halkın Partisi Milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers da, eylemcilerin yanına gelerek, destek belirtti.