CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Hastası, çoluğu, çocuğu, bebeği, esnafı... elektriksiz kalan da bu ülkenin insanı, bizim insanımız, Teknecik'te gecenin soğuğunda eylemde olan da...” dedi.

“Bu yolda hayır yok!” ifadesini kullanan Erhürman, “Günü kurtarmak için seçtiğiniz yollar geleceği kaybettirir. Ama geleceği kaybetmeyeceğiz! Çünkü bu halk sizden ibaret değil!” şeklinde paylaşım yaptı.

İşte o açıklama şöyle:

Hastası, çoluğu, çocuğu, bebeği, esnafı... elektriksiz kalan da bu ülkenin insanı, bizim insanımız, Teknecik'te gecenin soğuğunda eylemde olan da...

Çok basit... Diyalog kuracaksınız. Gerçekten ne yapmak istediğinizi de, nasıl yapmak istediğinizi de anlatacaksınız ve bu ülkenin uzmanlarına, ortak aklına güveneceksiniz!

Ama tabii ki bunu yapabilmek için önce kendinize, ortaya koyduğunuz "proje"ye güvenmeniz gerekiyor. Ortada bilimsel yöntemle çalıştığınız bir proje yokken yine de "iş yapmaya" kalkarsanız sonuç belli:

Ülkeyi kaosa sürüklersiniz, insanlar elektriksiz kalır, siz paniğe kapılıp ona buna saldırmaya, insanları, kurumları ötekileştirmeye, düşmanlaştırmaya başlarsınız ve nihayetinde karanlık bir yola girersiniz.

Bu yolda hayır yok! Bu yoldan dönün, diyalog kurun ve ortak aklı arayın. Başlattığınız ve sebep göstermeden kopardığınız istişare sürecini hareketlendirin. Günü kurtarmak için seçtiğiniz yollar geleceği kaybettirir. Ama geleceği kaybetmeyeceğiz! Çünkü bu halk sizden ibaret değil!