CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman söz alarak, hükümete sorular yöneltti.

 Erhürman, Din İşleri Başkanına soruşturma açılıp açılmadığını sorarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın soruşturma açıldığını, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un ise soruşturma açılmadığını yönünde açıklamaları olduğunu belirterek, “Bu yapılan, yalan söylemek dalga geçmektir. Bu sorunun açık cevabını vereceksiniz” dedi. 

Elektrik konusunda açıklama yapılmasını isteyen Erhürman, ne planlandığını ve nasıl projelendirildiğini tüm halkın bilmesi gerektiğini söyledi.

 Erhürman, elektrikte yapılacak projenin enterkonnekte mi, bir santralden çekilecek bir kabloyla mı ilgili olacağını, alım garantisi olup olmadığını, kaç yılda tamamlanacağını, yatırım maliyetinin faturalara yansıyıp yansımayacağını sordu.

 Kıbrıs Türk halkının özne olması adına bu soruların yanıtının önemli olduğunu dile getiren Erhürman, bu soruların cevabını bekleyeceklerini söyledi.

 Türkiye’deki sağlık olanaklarından yararlanma protokolünün kimi kapsayacağını sorarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması halinde KKTC vatandaşı herkesin Türkiye’deki sağlık olanaklarından yararlanıp yararlanamayacağını soran Erhürman, “Herkes yararlanabilecek anlamına gelirse, o zaman KKTC’deki sağlık olanaklarının geliştirilmesine gerek kalmayacak mı?” dedi.

 Sosyal konut konusunda 40 yıl önce Kıbrıs Türk halkının kendi imkanlarını kullanarak proje yaptığını anımsatan Erhürman, şimdi kaynaklar daha fazlayken neden TOKİ’nin yapmasına ihtiyaç duyulduğunu sordu. 

Erhürman, başbakanın 6 ay önce Ekonomik Örgütler Platformu ile sınır kapılarına yönelik protokol imzaladığına işaret ederek, gereğinin neden yapılmadığının açıklanmasını istedi.

 Tufan Erhürman, akaryakıta zam yapılması ve petrol istasyonlarında benzin bulunamaması konusunda da eleştirilerde bulundu.

 İlaç eksikliğinin sebebinin ne olduğunu soran Erhürman, sorunun aşılması adına neler yapıldığını, özellikle çocuk antibiyotiklerinde sıkıntının önemli olduğuna işaret etti.

 Naylon poşet konusunda takvimlendirme yapılmaması halinde 9 fabrikanın kapanacağı yönündeki açıklamaları hatırlatan Erhürman, naylon poşet kaldırılmasını desteklediklerini ancak bu adımın gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra doğru şekilde atılması gerektiğini belirtti.

 Erhürman, bursların asgari ücrete ocak ayında yapılan artışa endeksli kalmasının öğrencileri sıkıya soktuğunu ve alım gücün erittiğine işaret ederek, tüzüğün değiştirilmesi gerektiğini söyledi.