Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Binboğa'nın harnup için taban fiyat olarak 18 TL açıkladığını işaret etti ve "Tam bir yıl önce 13 Ağustos'ta açıklanan taban fiyat 10 TL idi. O günkü dolar kuruna baktım 8.57. Bugün dolar 18.10. Sadece bu hesapla bile en az 21 TL olması gerekiyordu taban fiyatın" dedi.
Harnubun çekirdeğine olan talebin her yıl daha da arttığının bilindiğini belirten Erhürman, politika belirlenmesi yönündeki talebinin de bunun için olduğunu dile getirdi.
Tufan Erhürman, hükümetin bu yaklaşımla ne harnup üreticisini teşvik edebileceğini, ne de harnubun burada işleyebileceğimizi söyledi. Erhürman sözlerine şöyle son verdi: "Dün dediğim gibi, beytambal kalanların arasına harnubu da ekleriz!" dedi.
İşte Erhürman'ın ilgili paylaşımının tam metni:
Daha dün, harnup için tüm taraflarla bir araya gelin diye çağrı yapmıştım. Bugün BİNBOĞA taban fiyatı açıkladı: 18 TL. Tam bir yıl önce 13 Ağustos'ta açıklanan taban fiyat 10 TL idi. O günkü dolar kuruna baktım 8.57. Bugün dolar 18.10. Sadece bu hesapla bile en az 21 TL olması gerekiyordu taban fiyatın. Kaldı ki özellikle çekirdeğe olan talebin her yıl daha da arttığını biliyoruz!

Politika belirleyelim derken tam da bunu söylüyordum. Bu yaklaşımla ne harnup üreticisini teşvik edebiliriz, ne de harnubu burada işleyebiliriz. Dün dediğim gibi, beytambal kalanların arasına harnubu da ekleriz!