Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, Kalkanlı’da geçtiğimiz yıl çıkan yangında zarar gören bölgede, anı ormanı oluşturdu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Orman Dairesi ile Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği işbirliği ile bölgeye çam ve selvi olmak üzere toplam 10 bin fidan dikildi.

Bu çerçevede düzenlenen etkinlikte, fidan dikimi yapıldı, dikilmiş ağaçlara isim kurdeleleri takıldı. Etkinlikte ayrıca meslekte 25. ve 50. Yılını dolduran üyelere plaket takdim edildi.

Etkinlikle ilgili olarak basına bilgi veren Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, Kalkanlı’da çıkan yangının yaralarını sarmaya katkı koymak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlatarak, bu etkinliğe katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Etkinliğin 14 Mayıs Ulusal Eczacılık Günü vesilesiyle düzenlendiğine dikkati çeken Öksüz, bu yıl üyelere yemek vermek, hediye dağıtmak yerine bu günü doğaya katkı koyarak değerlendirmeyi tercih ettikklerini belirtti.

Etkinliğe katılan Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu da Kalkanlı’da çıkan yangında yanan 300 bin fidanın geri dönüşümünü sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Karzaoğlu, bugüne kadar bölgeye 70 bin fidan diktiklerini ve bunların bir kısmının bakımına da anı ormanı şeklinde kurum kuruluşların gönüllü olduğunu anlattı.

Fotoğraflar: İhsan Çalış/Sosyal medya