İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erden Aşardağ, sosyal medya hesabından “YENİ MASKE KULLANIM ÖNERİSİ ÇOK ÖNEMLİ” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

Aşardağ, karşı karşıya gelen iki insan tarafından doğru ve yüze oturacak şekilde takılan çift maskenin, kişileri %96 oranında hastalık bulaşmasından koruyabileceği bildirildiğine dikkat çekti.

Aşardağ’ın paylaşımı şöyle:

“YENİ MASKE KULLANIM ÖNERİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Nihayet COVİD 19 bulaşmasının engellenmesinde önemli bir etken olan doğru maske kullanımı konusunda yapılan son güncel çalışmalar ve bilgiler yayınlandı.

Amerika CDC (Amerika hastalıkları önleme ve korunma kuruluşu ) tarafından yapılan araştırmada

KARŞI KARŞIYA GELEN İKİ İNSAN TARAFINDAN DOĞRU VE YÜZE OTURACAK ŞEKİLDE TAKILAN ÇİFT MASKE’ NİN KİŞİLERİ %96 ORANINDA HASTALIK BULAŞMASINDAN KORUYABİLECEĞİ BİLDİRİLDİ.

Kullanılan çift maskenin, sağlık kurumları tarafından onaylı ve koruyuculuğu yönünden güvenirliği ve üretim özellikleri doğru olan CERRAHİ (MEDİKAL) maskenin üzerine usulüne uygun kumaş kullanarak yapılan ev tipi maske olabileceği veya yine ayni özellikte ikinci cerrahi(medikal) maske olabileceği öneriliyor.

Mesafe ve hijyen kurallarına ve özellikle kapalı havalandırılması yapılmayan yerlerde mecbur kalmadıkça bulunmama kuralına uyulduğu takdirde bulaşmanın %96 oranında önlenebileceği öngörülüyor.

Bu tarihe kadar tüm izin almış ve uygulanmasına başlanan aşıların koruyuculuğu %50-94 arasında değişmektedir.Aşıların sürü bağışıklığı oluşturmasına kadar geçecek süre uzun olacağı ön görülmektedir. O zaman ,doğru takıldığı zaman aşılardan dahi daha etkili olabilecek çift maskeyi kullanmanızı öneriyoruz.

% 96 KORUYUCULUK AZ DEĞİL.”