Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Başkanı Dr. Ahmet Varış, sosyal medya hesabı üzerinden artan Koronavirüs vakaları nedeniyle bir açıklama yaptı.

Dr. Varış, “Koronavirüs gerek sağlık yönünden gerek ekonomik, sosyal ve psikolojik yönlerden tüm toplumları olduğu gibi bizim toplumumuzu da olumsuz yönde etkilemiştir” dedi.

“Biz kamu hekimleri her türlü koruyucu önlemi uygulamamıza rağmen toplum geneline göre daha fazla risk altındayız” diyen Dr. Varış, birçok kişinin zannettiği gibi yüzde yüz korunmalarının yani sıfır riskle çalışmalarının mümkün olmadığını belirtti.

FFP2/N95 maskelerinin Koronavirüse karşı koruyuculuğu yüzde 95 iken FFP3/N-99 maskelerin ise koruyuculuğu yüzde 99 olduğunu söyleyen Varış, “Bunu bilerek ve kabul ederek hastalarımızı muayene ediyor, entübe ediyor, trakeotomisini açıyor ve cerrahi müdahalelerini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki bilim çevreleri tarafından uzun yıllar boyu süreceği öngörülen Koronavirüsün zararlarını minimum düzeye indirmek için altın dörtlünün uygulanması gerektiğine de vurgu yapan Ahmet Varış, şöyle devam etti:

“Aşılanmalıyız ki Covid-19'u en az semptom ve komplikasyonla atlatabilelim!

Maske takmalıyız, mesafe ve temizlik kurallarına uymalıyız ki birey olarak bizde Covid-19 varsa ailemize/çevremize bulaştırmayalım ve etrafımızda virüsü taşıyan bireylerden virüsü almayalım!

Biz yüksek risk altında çalışan sağlık çalışanları, Covid-19 virüsüyle enfekte olup ailemize bulaştırma ihtimalimizi de bilerek görevimizin başındayız.

Halkımızdan tek beklentimiz aşı olması ve maske-mesafe-temizlik kurallarına uyması.”