Polis Genel Müdürlüğü, son iki haftadır ülkemizde yaşlı veya emekli kişilere dadanan “dolandırıcılar” konusunda önemli uyarılarda bulunuyor, bu kişilere itibar edilmemesi çağrısında bulunuyor.

KIBRIS Gazetesi’nden Eniz ORAKCIOĞLU’nun haberine göre, Siber Güvenlik Uzmanı Arda Topal, Türkiye’den ve KKTC’den hiçbir savcı veya polisin, telefonla vatandaşı arayarak para istemediğini vurguladı. Farklı kodu olan telefon numaralarından cep telefonuna bırakılan çağrı yöntemiyle gerçekleşen dolandırıcılıklara da işaret eden Topal, çağrılara geri dönüldüğünde Brüksel veya Kamboçya’da bir numaranın arandığını, sonucunda ise yüklü miktarda telefon faturası, bazen de sözsel olarak kişisel bilgilere erişim sağlanabildiğini söyledi.

Siber Güvenlik Uzmanı Arda Topal, dolandırıcılık yöntemlerinden birinin de dijital dünyadaki zararlı yazılımlarla para temin etme olduğunu vurgulayarak, dolandırıcıların kripto para servislerinin ön yüzünü hackleyerek, zararlı yazılım yerleştirdiklerini belirtti. Topal, vatandaşların bu servislere girerek tıkladıklarında, kişisel bilgilerinin başka yere aktarıldığını söyledi. Sosyal medyada fotoğraflara veya videolara yerleştirilen zararlı yazılımların da tıklandığında, kişisel bilgilere ulaşım sağlandığını ifade eden Topal, ülkemizde gerek telefonla, gerekse zararlı yazılımlarla dolandırılan çok kişi olduğuna dikkat çekti.

Haberin tamamı KIBRIS Gazetesi’nde….