Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye ile imzalanan ‘e-Devlet Hizmetlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin İş Birliği Protokolü’ne tepki gösterdi.

Derya, protokol çerçevesinde kurulacak olan sistemin yönetimini sınırsız bir şekilde TÜRKSAT’a devredildiğini ifade ederek, “Bir devletin bütün dijital altyapısının, verilerinin ve işleyişinin bir başka devlette faaliyet gösteren bir şirkete devredilmesi egemenlik ihlali değil mi?” diye sordu.

Yönetimin TÜRKSAT’a verilmesine karşı olduklarını defalarca komitede ve Meclis kürsüsünden söylediklerine de işaret eden Derya, “Bu protokol Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi'nde ‘onaylanmamıştır’ ve Genel Kurula ‘sevk edilmemiştir’ yani bu protokol KKTC Meclisi’nden geçmedi!” dedi.

CTP’li vekil Derya, açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“Ama KKTC Meclisi’nin onaylamadığı bir anlaşmanın yürürlüğe gireceği haberini Anadolu Ajansı'ndan öğreniyoruz. Üstelik yapılacak olan işlerle ilgili bilgiyi TC Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Taha Koç veriyor. Egemenlik edebiyatı yapan UBP, egemenlik adına, Meclis ve halk iradesi adına ne varsa bir kez daha yerle bir ediyor ve devletin çok önemli bir parçasının yönetimini bir başka devletin şirketine devrediyor. Bostan korkuluğu bile olamayacak kadar basiretsizsiniz!”