Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler’in (BM) Anastasiadis’in Maraş ile ilgili mektuba verdiği cevaba değindi.

BM’nin cevabında Güvenlik Konseyi’nin kararlarına aykırı hareket edilmemesi gerektiğini belirttiğini kaydeden Erhürman, “Doğrusu, Maraş’ı uluslararası hukuka uygun biçimde açmaktır” dedi.

“Doğrusu ne statükoya hapsolarak hareketsiz kalmak, ne de halkımızı haklı olduğu konularda haksız duruma düşürmektir”

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

“BM, Sn. Anastasiadis’in Maraş ile ilgili mektubuna verdiği yanıtta, bir kez daha BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı hareket edilmemesi gerektiğini söylerken, diğer yandan da bu kararlara uygun davranılması halinde destek vereceklerini hatırlatıyor.

Maraş’ı uluslararası hukuka uygun biçimde açacağız dediğimizde anlattığımız tam da bu işte. Hem Maraş’ı açıp planlı kalkınmaya, iki toplumun birlikte iş yapmasına, statükonun bozulmasına ve çözüme adım adım ilerlenmesine katkıda bulunmak, hem de halkımızı, Taşınmaz Mal Komisyonu kurulurken yaptığımız gibi uluslararası hukukla ve toplumla buluşturmak mümkün. Doğrusu ne statükoya hapsolarak hareketsiz kalmak, ne de halkımızı haklı olduğu konularda haksız duruma düşürmektir. Doğrusu, Maraş’ı uluslararası hukuka uygun biçimde açmaktır.”