CTP Milletvekili Doğuş Derya, Kıbrıs sorunun çözümsüzlüğünden kaynaklanan sorunlara vurgu yaparak ‘ateşi söndürmeden, dumanı üflemenin’ faydası olmayacağına işaret etti.

Kıbrıs Türk Toplumu olarak nerede durduğumuzun irdelenmesi gerekliliğine vurgu yapan Derya, dünyada yaşanan gelişmelere değindi, Türkiye Cumhuriyeti’nin de özellikle enerji konusunda açmazda olduğunu belirtti.

Kıbrıs sorunu konusunda da uluslar arası hukukun dışına çıkan Türkiye’nin, ilişkilerini yeniden revize etmeye başladığını belirten Derya, “Bu olumlu olsa da durum o kadar pürüzsüz değil” dedi.

Türkiye’nin Yunanistan’la enerji konusunda işbirliği yaptığına da işaret eden Doğuş Derya, Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerini sorguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nuland'ın ziyaretinde ‘federal Kıbrıs’ çağrısını yinelediğini hatırlatan Derya, doğal gaz konusunun da bu yolla çözülebileceğine vurgu yaptı.

Kıbrıslı Türkler’in muhatap olmaktan çıkarıldığına işaret eden ve bu durumu eleştiren Derya, Kırbıslı Türkler’in ekonomik olarak güçlendirilmesi gerektiği ifade edilirken, Mağusa Kapısı’nın açılmasını engelleyenin de kim olduğunu sordu.

Türkiye’nin ulusal menfaatleri çerçevesinde bir takım iyileştirmeler sağlasa da bu durumun