Macar Turan Kurultayı’nın davetlisi olarak Budapeşte’de temaslarını sürdüren Denktaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Serdar Denktaş ile iş insanı Rauf Denktaş, Macar Parlamentosu’nda yer alan kurultayın resmi açılış törenine katıldı.

Rauf Denktaş Üniversitesi (RDÜ) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Serdar Denktaş, törende Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri ve Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er ve Kırgızistan Kültür Bakanı Azamat Jamankulov ile görüşmeler yaptı.

Parlamento’ya hitaben yaptığı konuşmada Binali Yıldırım, davetlilere seslenişinin ardından Denktaş ile bir araya gelerek sohbet etti.

DENKTAŞ: “DÜNYANIN GELECEĞİNİ TÜRK DÜNYASI BELİRLEYECEK”

Denktaş, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri ve Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Süreyya ER ile bir araya geldi. Kuzey Kıbrıs’ın Türk Dili konuşan ülkeler arasında yer alacak olmaktan duydukları heyecanı dile getiren Denktaş,  Türk Dünyası’nın geleceğin dünyasında beliryeci unsur olacağına inandığını söyledi.

Macar Parlamentosu’nda Kırgızistan Kültür Bakanı Azamat Jamankulov ile görüşme yapan Denktaş, kendilerini Kıbrıs’ta ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti dile getirirken, Kıbrıs’ın Türk Dünyası’nın tatil bölgesi olmaya hazır olduğunu, kendilerini evlerinde hissedeceklerinden emin olmaları gerektiğini belirtti.