Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında çeşitli konularda işbirliklerini geliştirmek ve toplum yararına ortak projeler geliştirip, karşılıklı çalışmaları teşvik etmek amacıyla protokol imzalandı.

Protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr Aykut Hocanın ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın imza koydu.

DAÜ Rektörü Prof. Dr Aykut Hocanın yaptığı açıklamada, imza koydukları işbirliği protokolünün aslında kağıt üzerinde konuyu sonuçlandırma anlamı taşıdığını, bu işbirliğinin çok önceden bu yana yapılmakta olduğunu ve devam edeceğini belirtti.

Pandemi sürecinde belediyelere büyük görevler düştüğünü ve bunu en iyi şekilde yaptıklarını kaydeden Hocanın, kendilerinin bu işbirliğini artırarak eğitimin de en kısa sürede yüz yüze yapılabilmesi için destek vermek istediklerini söyledi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, iki kurumun daha önce de güzel işlere imza attıklarını, Lefkoşa İmar Planı revizyonu yapılırken DAÜ’nin ciddi katkılarını aldıklarını, şimdi de farklı ve önemli diğer projeleri gerçekleştirirken birlikte hareket etmenin kendilerine mutluluk vereceğini ifade etti.

Harmancı imza koydukları protokolle birlikte önemli iki projeyi hayata geçirmeyi umut ettiklerini, bunların; Kanlıdere bisiklet ve yürüyüş yolunun tamamlanabilmesi diğerinin ise Terminal projesi olduğunu kaydetti.