Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik ‘hükümetin müdahaleyle kurulduğu’ iddialarının yalan ve gerçek dışı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın Meclis’te güvenoyu alan hükümetin ‘müdahale mahsulü’ ve ‘gayrimeşru’ olduğunu öne sürerken, Meclis’te temsil edilen halkın iradesini de yok saymaya çalışmakta olduğu ifade edilerek, “ileri sürülen hayal ürünü iddialar ile gerçek dışı suçlamaların kabul edilmesi elbette ki mümkün değildir” denildi.

Açıklamada, Erhürman’ın Meclis’te de, Cumhurbaşkanı’na yönelik birtakım iddialarda ve suçlamalarda bulunduğuna ve Cumhurbaşkanı’nın bir haber kanalında ‘hükümetin müdahaleyle kurulduğunu kabul ettiğini’ ileri sürebildiğine işaret edildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu açıklamasında, “Erhürman, hükümetin ‘müdahale sonucu kurulduğunu’ ileri sürerken, ülkemizde 2005 ve 2015 yıllarında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik Avrupa Birliği ve diğer dış güçler tarafından yapılan müdahaleleri ve baskıları unutmuşa benzerken, görmezden gelmektedir. Cumhurbaşkanımız da söz konusu programda, bunları hatırlatmış, o dönemlerde yapılan dış müdahalelere dikkat çekmiştir” denildi.

Halkın, 2005 ve 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları da çok iyi hatırlamakta olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhurbaşkanımız söz konusu programda, geçmişte yaşanan müdahalelere dikkat çekerken, Erhürman büyük bir demagoji ve manipülasyonla, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını çarpıtıp, kendisine göre yorum ve iddialarda bulunmuş ve ‘Cumhurbaşkanı Tatar mevcut hükümetin müdahale sonucunda kurulduğunu kabul etmiştir’ diyebilmiştir. Bu, kesinlikle gerçek dışı ve yalandır.

Erhürman’ın gerçek dışı bu iddiaları ve suçlamaları, siyasi etik ve ahlak kurallarına aykırı olduğu gibi, bunların kabul edilmesi de asla mümkün değildir.”