Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Covid-19 pandemisinin devam ettiğine işaret ederek, halka, özellikle yılbaşında sağlığı konusunda temkinli olması çağrısında bulundu.
Tatar, 2022 dolayısıyla yeni yılda Kıbrıs Türk halkına sağlık ve esenlikler dileyerek, 2022’ye umutla baktıklarını vurguladı, yeni yılda da Kıbrıs Türk halkının ve devletin hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceğini, bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin de gereken desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede de bu desteğin vurgulandığını ifade eden Tatar, KKTC altyapısının güçlendirilmesiyle, daha çağdaş daha rekabet edilebilir ve insanların daha refah içinde yaşadığı bir yapının oluşturulacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ve Türkiye temaslarını, Türk Ajansı Kıbrıs muhabirine değerlendirdi, yeni yıla yönelik mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, temaslarını tamamlamasının ardından ülkeye dönerken uçakta verdiği röportajda, Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği ziyaretleri, aldığı davetler üzerine gerçekleştirdiğini, uluslararası temaslara da önem verdiğini ve mümkün olduğunca uluslararası temasları da ekibiyle birlikte Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak, yeni siyaseti anlatmak amacıyla gerçekleştirdiğini söyledi.
Egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan iki devletin işbirliğiyle bir anlaşmanın nasıl olabileceğini, şu anda Kıbrıs’ta iki taraflı teknik komitelerin yoğunluklu çalışmalarıyla Kıbrıs’ta yapılacaklarla ilgili her türlü görüşme ve temasa açık olduğunu ifade eden Tatar, bu tür çalışmalardan memnuniyet duyacağını, ekibiyle birlikte tüm altyapılarının hazır olduğunu ifade etti.