Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Belediyeler reformunun yıllardır üzerinde çalışılan bir konu olduğunu dile getirdi, “Bu böyle seçime 4 ay kala oturalım haritanın üzerinde çizelim, ona göre belediyeleri birleştirelim ciddiyetsizliğiyle olmaz. Şu anda martın birindeyiz haziranın sonunda seçim var demek nisanın sonunda seçim yasakları başlar demektir” dedi.

Esas sorunun, hangi belediyeleri ne için birleştirileceğiyle ilgili olduğunu vurgulayan Erhürman, büyük belediyenin, her zaman daha iyi hizmet veren belediyedir cümlesinin de doğru olmadığını kaydetti. Borçlu belediyelere, CTP’li belediyeler arasındaki farka da dikkat çeken Erhürman, “Batmış belediyeleri alıp bugünlere getirdi CTP’li belediyeler. Batmış belediyeleri aldık ve ayağa kaldırdık. Belediyelerin batmış olmasını, belediye sayılarıyla açıklayamazsınız” dedi.

Erhürman, “Bu memlekette yerel yönetimler reformu, sayı azaltmayla olmaz. Gerçek bir reforma döndüreceksin. Avrupa özerklik şartına bağlı olarak yetkilerini belirlememiz lazım. Coğrafyasını da belirlememiz lazım” diye konuştu.