Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi (PM) üyesi Onur Olguner, engelli standartları yasasınun uygulanmadığını söyledi. 

Onur Olguner sosyal medya hesabından şöyle yazdı;

“Bizler, pandemi döneminde evlere kapanmaktan ve özgürlüklerimizin kısıtlanmasından dolayı ciddi bir duygusal çöküntü yaşıyoruz. Bunalıyoruz. Kendimizi kısıtlanmış hissediyoruz. Engellilerimiz ise 365 gün bunu hissediyor. Rampası olmayan apartmanlardan sokağa dilediği gibi girip çıkamıyor, asansörü olmayan daireye gidemiyor, engelli tuvaleti olmayan marketti kullanıyor ve günlük yaşamlarında bu zorluklarla mücadele etmek zorunda kalabiliyor.

Bu dönem bizlerin de hissettiği bu duygusal çöküntüyü onlara yaşatmamalıyız.

İşte bu yüzden, Mimarlar Odası'ndayken koordinatörlüğünü üstlendiğim engelli komitesinde senelerce çalışarak bu ülke yasalarına Engelli Standartları’nı ortaya çıkarttık. Ve 4 yıl önce Mimarlar Odası ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği çabası ile bu standartları Fasıl 96 altında bir tüzük olarak yasallaştırdık. Ekteki resimdeki (2016) heyecanımız o gün bu önemli adımı başarmamızdan geliyordu. Üzülerek gözlemliyorum ki geçen 4 yıl içinde bu yasanın standartları ülkemizde çok az uygulanır olmuştur.

Standartları uygulayanları ise hepimiz alkışlamalıyız! Özellikle bu pandemi döneminde marketlerde, fırınlarda, eczanelerde bu ihtiyaç çok öne çıkmaktadır. Bu yüzden engelli rampasından, engelli tuvaletine, engelli park yerinden diğer önlemlere kadar bu standartları uygulayan şirketlere teşekkürü borç biliyorum. Bu adımınızın önemi, özellikle de böyle bir dönemde kat be kat daha fazla değerli oluyor. Teşekkürler.”