Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa, Mağusa ve Girne belediyelerini yeniden kazanabilmek için güçlü adaylarla yola çıktı.

CTP amiral gemisi Lefkoşa için Dr. Sıla Usar İncirli’yi, kültürel mirası ile ön plana çıkan Mağusa için Dr. Süleyman Uluçay’ı ve turizmin başkenti Girne için ise iş insanı Murat Şenkul’u başkan adayı olarak belirledi.

Her üç isimde siyaset dünyasında “temiz”, “başarılı” ve “çalışkan” kimlikle tanınıyor. Kamuoyu bu üç adayın da bölgelerinde seçimin favorisi olarak görülüyor. CTP’de bu 3 büyük kenti alabilmek için son yılların aksine tam kenetlenmiş olarak çalışmalarına başladı.

İncirli, Lefkoşa’nın favorisi

CTP’nin efsanevi genel sekreteri Naci Talat Usar’ın kızı Sıla Usar İncirli, hem CTP için, hem de CTPli olmayan insanlar için çok değerli, önemli ve başarılı bir isim. Çok başarılı bir Nöroloji Doktoru olan Sıla Usar İncirli, sendika başkanı olduğu dönemde de doktor ve hasta hakları için verdiği mücadele de hala hatırlanıyor. Siyasete girmesiyle temiz, dürüst ve halkçı siyaset anlayışıyla kısa sürede başarılı bir siyasetçi kimliğine bürünen Sıla Usar İncirli, şimdi kolları başşehir Lefkoşa için sıvadı. İncirli, adaylığını açıklar açıklamaz seçimin favorisi oldu.

Uluçay, açık ara önde

CTP önce Mağusa Belediye Başkanlığı için Dr. Süleyman Uluçay’ı aday olarak belirledi. Mağusa’nın sevilen isimlerinden olan Üroloji Doktoru Dr. Süleyman Uluçay, gerek sol görüşten gerekse de sağ görüşlü seçmenden oy alacak potansiyeli taşıyor. Uzun zamandan bu yana ev ev, aile aile dolaşarak Mağusa’nın nasıl iyileştirilebileceğini anlatan Uluçay, Mağusa Belediye Başkanlığı yarışında açık ara favori olarak görülüyor.

Şenkul, Girne’yi birleştirdi

Girneli iş insanı Murat Şenkul’un Girne’yi yeniden hak ettiği noktaya taşıyabilecek aday olarak görülüyor. Genç, dinamik, çalışkan ve dürüst özellikleri ile ön plana çıkan Şenkul’un Girne’de CTP’yi birleştiren isim oldu. Uzun yıllardan sonra CTP’nin Girne Belediyesi için favori olduğu bu seçimlerde, CTP Girne Örgütü eksiksiz ve firesiz olarak Şenkul için çalışmalara başladı.