Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) anayasaya aykırı olması yanı sıra toplum içerisinde büyük huzursuzluk da yaratan hükümetin “ Nakdi Varlıklara İlişkin” Yasa Gücü’nde Kararname kararını yargıya taşıyor.

CTP yazılı olarak yaptığı açıklamada, her gün yeni bir hukuksuzluğa imza atan Azınlık Hükümeti’nin bu kararnamesini topluma daha fazla zarar verilmesine ve hukuk sisteminin daha fazla bozulmasına engel olmak amacıyla toplum adına yargıya taşınmasına karar verildiğine dikkat çekildi.

İşte CTP’nin ilgili açıklamasının tam metni:

HUKUK SİSTEMİMİZE YENİ BİR ‘KARA LEKE’ SÜRMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ!

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin hazırladığı “Nakdi Varlıklara İlişkin” Yasa Gücünde Kararname 3 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname ile gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında bulunan kayıt dışı gelirlerin yüzde 2,5 vergi karşılığında kayıt altına alınması amaçlanıyor. Anayasa’nın 112. Maddesine göre Yasa Gücünde Kararnameler, “ekonomik konularda, ivedilik varsa, Bakanlar Kurulu yasa gücünde kararname çıkarabilir.

Yasa gücünde kararname, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girer ve aynı gün, gerekçesi ile birlikte Cumhuriyet Meclisi’ne sunulur” şeklindedir. Toplum tarafından çok tartışılan bu kararname, yaratacağı sonuçlar konusunda kamuoyunda ciddi endişelere, gerek iç hukuk gerekse uluslararası hukuk anlamında da ciddi şüpheler oluşmasına neden olmuştur.

Toplumun her kesiminde devlet eliyle “kara para aklama” şüphesi uyandıran bu kararnamenin ivediliğinin nereden kaynaklandığının, gerekçelerinin ne olduğunun, ne murat edildiğinin ve kime hizmet edeceğinin açık ve net bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

Her gün yeni bir hukuk dışılığa imza atan Azınlık Hükümeti’nin bu kararnamesini CTP, toplum adına yargıya taşıma kararı almıştır. CTP, bu topluma daha fazla zarar vermenize, hukuk sistemini daha da bozmanıza müsaade etmeyecektir.