Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde neler olup bittiğini herkesin bildiğini ama belirli bir kesimin feveranını anlamakta zorluk yaşadığını, sanki ilk kez böyle bir süreç yaşanmış gibi davranıldığını söyledi.
90 yılından itibaren yaşanan seçimlere işaret eden Arıklı, “1993’te siz Erdal İnönü’yü rica minnet buraya getirip UBP’yi seçime zorlamadınız mı? 2002 yılında Denktaş’ın müzakerecilikten alınması için Sayın Akıncı ve Sayın Talat Ankara yollarına düşmedi mi? Referandumda AB buraya milyonlarca Euro para aktarmadı mı? 2009 yıllındaki seçimlerde hangi seçim uzmanı geldi Talat’a destek verdi? Müdahale benim lehime yapılıyorsa iyi, rakibim lehine yapılıyorsa kötü anlayışından vazgeçin” dedi.
Arıklı tüm seçimlerin araştırılması önerisine destek verilmesini istedi.
Pazartesi günü bu yönde bir önerge sunacaklarını anımsatan ve “Pazartesini neden beklemediniz?” diye soran Arıklı, “Bu çifte standarttan vazgeçin” dedi. 
Arıklı geçmişte yaşananlara sünger çekilip, kendi lehine yapılan müdahalelere karşı hiç yokmuş gibi davranılmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.