NORTH CYPRUS UK

Covid 19 salgının KKTC’de de görülemeye başlamasıyla yaklaşık 6 aydır İngiltere’den KKTC’ye gelenlere uygulanan 7 günlük karantina uygulaması yarın itibarıyla son bulacağı öğrenildi.

İngiltere’de yaşayan çok sayıda Kıbrıslı Türk’ün dört gözle beklediği kararın yarın itibarıyla, en geç hafta sonuan kadar uygulanması bekleniyor.

1 Temmuz tarihinden bu yana Türkiye’den gelenlere çifte PCR yöntemiyle ülkeye karantina olmaksızın girişlere izin veren KKTC Hükümeti’nin İngiltere’de yaşayanların baskılarına daha fazla dayanamayarak bu kararı aldığı belirtiliyor.

İlk bilgilere göre yarından itibaren İngiltere’den gelenlere ya çift PCR’ın yanında imzalayacakları bir taahhütname ile 7 gün kendi evlerinde izolasyon uygulanacağı veya sadece biri İngiltere olmak diğeri de KKTC’de olmak üzere çift PCR ile girişlerine izin verileceği öğrenildi.

Yine bilindiği üzere çok uzun bir süreden bu yana İngiltere’deki günlük vaka sayısı, Türkiye’deki günlük vaka sayısının çok altında seyrediyordu.

Hale hazırda İngiltere'den geldiği için karantinada bulunan kişilerin de bu kararla birlikte evlerine gönderilmeleri bekleniyor.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin İngiltere ile ilgili yeni kararlar için yarın toplanacağı öğrenildi.