Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu CANALTAY, Güneş TV’de yayınlanan 'Parantez' adlı programına katılarak bakanlığı ile ilgili konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Gazimağusa Limanı’nda engelli bireylerin günenvli bir şekilde balık avlaması için yapılan proje hakkında da konuşan Canaltay, engelli bireylerle ilgili sivil toplum örgütlerine şahsi olarak yıllardan beridir katkı yaptığını, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak her türlü projeye olduğu gibi engellilerle ilgili projelere de açık olduklarını söyledi. Canaltay şöyle konuştu:

“Birey olarak engellilere yıllardır her türlü desteği verdim. Ülkemizde yapılması gereken çok şey var. Engellilerin kaldırımda gidememesini biz devlet ve belediyeler olarak engelledik. Engelli kardeşlerimizden bu yüzden özür diliyorum. Devlet olarak engelli dostu şehirler yaratamadık. Bu konuda trajikomik bir durumdayız. Bugünden sonra da engelli kardeşlerimize destek vereceğim. Aynı proje Lapta ve Gemikonağında da uygulamaya konacak. Engelli kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz” diyen Canaltay,

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, pratik çözümlerle halka hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek ülkenin gideceği yönün belirlenmesi ve bu doğrultuda planlama yapılmaya başlanması gerektiğinin altını çizdi.

Canaltay, “Ülke olarak değişim ve dönüşüme girmek zorundayız. Gidişatımızla çok fazla ilerleyebileceğimizi düşünmüyorum. Biz kendimizi tanınmıyoruz diye soyutlamamalıyız. Yeni dünya düzeninde yer alabilmek için dünyayı ilgilendiren konularda yola haritalarımızı belirlemek için bilim ile üniversiteler ile yurt dışlında yaşayan dünya çapında başarılı gençlerimizden yararlanmamız gerekiyor. Ülkenin yeni politikalara ihtiyacı var. Ağlayarak hiç bir yere varamayız. Ülkemizin nereye gideceği konusunda karar vermemiz lazım. Tarımda nereye gideceğiz, tarım arazilerini değerlendirmemiz lazım. Dünya olarak global bir krizdeyiz. Bazı şeyleri takip ederseniz dünyanın nereye gideceğini görürsünüz. Biz merkezimizi dünyaya nasıl adapte edeceğimiz konusunda çalışmalar yapmamız lazım. Pandeminin verdiği mesajı ne yazık ki alamadık” dedi.

Son olarak Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla kadınlara seslenen Canaltay, “Kanserden korkmamalıyız. Vakalar ülkemizde fazla ancak kontrollerimizi yapmamız gerekiyor. Mamografiden korkmamalıyız. 20 yaş üzerinde ve ailesinde vaka olanlar kendi kontrollerini düzenli olarak yapmalıdır. Erken teşhis hayat kurtarır. Ülkemizdeki ölümler geç teşhis nedeniyle yaşanıyor. Erken teşhis için kontrollerimizi ihmal etmeyelim” şeklinde konuştu.