CTP Milletvekili Doğuş Derya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Herkes, hakaret içermediği müddetçe, düşüncesini ifade etmekte özgürdür.” dedi.

Derya, “Yurttaşlar ne düşüneceğini size soracak değil! Çakma gestapoculuk yapmadan önce, hakkınızdaki şaibeleri temizleyin, o makama nasıl ve niye atandığınızı açıklayın” ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

“Düşünce ve ifade özgürlüğü Anayasa tarafından güvence altına alınmış en temel haklardandır. Ayrıca KKTC meclisi tarafından onaylanan ve mevuatımızın parçası olan BM Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi de insanların siyasi görüşlerini özgürce ortaya koyma haklarını garanti eder. AİHM'in bu konudaki içtihatları da açıktır.

Adı Jet Skandalı ile anılan, kendi partisinin kurultayında sonuncu geldiği halde atama yoluyla Başbakan yapılan şaibeli Ünal Üstel, kuklacısına yaranmak için pankart açan bir grup genci polise vermeye kalkıyor! Herkes, hakaret içermediği müddetçe, düşüncesini ifade etmekte özgürdür. Yurttaşlar ne düşüneceğini size soracak değil! Çakma gestapoculuk yapmadan önce, hakkınızdaki şaibeleri temizleyin, o makama nasıl ve niye atandığınızı açıklayın. Ama en önemlisi demokrasiyi, tahammülü ve insan olmayı öğrenin!