Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, ülkede, çocukluk yaşlarından itibaren çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak ve geleceğe çok daha iyi şartlarda bir çevre bırakmak amacıyla, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Atatürk Öğretmen Akademisi iş birliğinde, “Yeşil Adımlar Projesi”ni hayata geçiriyor.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve Çevre Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Atatürk Öğretmen Akademisi arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçen proje ile, üniversite öğrencilerini ve geleceğin öğretmenlerini çevre konusunda bilgilendirilip eğiterek, gelecek nesillerin çevre farkındalığıyla gelişmesini sağlamayı amaçlanıyor.

“Sen de Yeşil Adım At” sloganıyla hayat bulan “Yeşil Adımlar Projesi” kapsamında ülke genelinde çeşitli eğitim seminerleri, çalıştaylar, proje yarışmaları ve fidan dikme etkinlikleri düzenlenmesi öngörülüyor.

Proje kapsamındaki ilk etkinlik, bugün, 09.00-18.00 saatleri arasında Girne Oscar Otel’de, Atatürk Öğretmen Akademisi 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik eğitim semineri ile başladı. Seminerde, “Çevre ve Sürdürülebilirlik”, “Ekolojik Ayak İzi”, “Su Yönetimi”, “Yeşil Beceriler Kazanılması”, “Kirliliğin Önlenmesi” ve “Biyolojik Çeşitlilik” konuları ele alındı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, “Projeyi KKTC’de çevrenin önemini ortaya koymak, çevre bilinci oluşturmak, çocukları gençleri eğiterek bilinçli nesiller yaratmak, geleceğe daha temiz ve korunmuş bir çevre aktarmak amacıyla başlattıklarını” dile getirerek, Bakanlık, DAÜ ve AÖA işbirliğinde hayat bulan projeye emek koyan herkese teşekkür etti.

Eğitim Bakanlığı’nın müfredatlarına çevre dersinin girmesi için başlattıkları çalışmalarla bu yıldan itibaren pilot okullarda çevre dersinin zorunlu olduğunu anımsatan Ataoğlu, gelecek yıldan itibaren ülkede ilköğretimden üniversiteye kadar çevre derslerinin zorunlu ders olarak müfredatta yer alacağını yineledi.

Ataoğlu, ülkede eğitim ve bu gibi projelerle çevre farkındalığının yaratılmasının ve bundan sonraki yıllarda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün sembolik bir gün olarak kutlanmasını diledi.