Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda dün başlattığı grev bugün saat 11.00 sıralarında sona erdi.

Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat, BRT önünde gerçekleştirilen eylem yerinde yaptığı açıklamada teleplerine olumlu yanıt verildiğini, part time personelin akitlenmesi sözünü aldıklarını ifade etti..

Kanat Başbaklnlıkta konuyla ilgili görüşme yapılacağını ve detaylı açıklamanın bu görüşmenin ardından yapılacağını ifade etti. Bay-Sen başkanı Kanat taleplerine olumlu yanıt aldıkları için 11.00 sıralarında grevin sona erdirdiklerini ifade etti

Grevin sona erdirilmesinin ardından Başbakanlık’ta BAY-SEN yetkilileri ile görüşen Başbakan Faiz Sucuoğlu, 43 part-time çalışanın Toplu İş Sözleşmesi’ne dahil edilmesi ve haklarını almasıyla ilgili Başsavcılık’tan görüş istediklerini ve görüşün bugün kendilerine olumlu olarak ulaştığını belirtti.

“Olayı yasal çerçevede halletmemiz gerekiyordu yazı bugün elimize geçti olması gereken de buydu şeklinde konuşan” Başbakan Sucuoğlu, “BRT bizim canımız ciğerimiz Mücahit’in sesidir. Sizler mutlu olacaksınız ki BRT mutlu olsun BRT mutlu olacak ki yayınlar güzel olsun” dedi.BRT