“7Kıta 7 Zirve” hedefiyle yola çıkan ve 5 kıtadaki en yüksek dağın zirvesinde KKTC bayrağını dalgalandıran Birkan Uzun’un naaşı tören alanına getirildi.

Babası Cengiz Topel Uzun bir konuşma yaptı:

“Işıl ışıl simsiyah gözleri vardı. 3 yaşına gelmeden hikayeleri ezbere okurdu. 25 hikaye ortalaması varken 400 hikaye okuyabildi. okumayı ilk öğrenendi. baba ben bilim adamı olacağım ve icatlar yapacağım diyordu. bilime meraklıydı. KKTC birincisi omuştu. TMK’dan 10:00 ortalama ile birinci oldu. Bana MİT’de okuyacağını söyledi ve başardı. Fulbright bursu aldı ve 100 bin dolarlık bursu başkası alsın diye iade etti ve ABD elçisi teşekkür etti. ABD sınavlarında Amerikalardan daha fazla puan topladı. 800 tam puan aldı 6 GC sınavını en yüksek dereceyle verdi.

Ailesi ve öğretmenleriyle ilişkileri iyiydi. Amerikandan kolombiyadan ingiltereden ve Kıbrıs’ın her yreinden arkadaşları kendisini uğurluyor.

Herzaman insanları bir araya getirirdi bunu da başarıyla yaptı.

iyi bir sporcuydu. Kamplarda etkinlik lideriydi. ABD’de yürüyüş etkinliklerine katılıyordu ve 7 kıta 7 zirve projesini kafasına koydu.

3ncü sınıfta Amazonda staja kabul edildi ve iş teklifi aldıç Amazonda 5 yıl çalıştı. Amazon’un projelerinde imzası olan biriydi. 

Madrona şirketinde binlerce aday arasından seçildi. Madrona ailesi cenaze masraflarını üstlendi. Teşekkür ediyoruz.

Birkanın başarısı yurtdışında yaşayan milyonlarca Türkü gururlandırdı. Başarısıyla ve ölümüylşe bizi birleştirdi.

Gençlere ilham dünyaya tokat gibi bir cevap verdi.

Antartika’da çektiği videoda Kıbrıslı Türklerin yaşadığı ambargoyla ilgili paylaşım yaptı. bizi kimsenin hiçe saymasını kabel edemiyorum dedi.

Bize ve ğlkene gurur oldun. O ışıklar yoldaşın olsun. 

Ailen arkadaşların ve dostların seni unutmayacak.

Güle Güle oğlum görüşürüz bir gün”.