Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BRT’de gazeteciler sorularını yanıtlıyor...

Koronavirüs aşılama kampanyasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, "Bundan 1 ay önce aşı var mı yok mu onun endişesi içerisindeydik. Aşıların gelmesi için çok fazla çalıştık ve geldi. Toplamda 700 bine yakın aşı geldi. Aşılama oranında şu anda yüzde 55’ler civarındayız, yüzde 70’lere yükselmesi gerekiyor..." dedi.

Tatar, şöyle konuştu:

"Bu yayılmanın sebebi, gece kulüpleri, barlar gibi mekanlardır çünkü maskeler çıkıyor... Kesinlikle oralara gitmek için aşılı olman lazım, PCR yaptırman lazım. Şimdi isim vermeyeyim muayyen yerler var... Ancak denetim yok. Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum. Ama bunu sadece Sağlık Bakanlığının üstüne yükleyemeyiz. Bakalığın üzerinde çok büyük bir yük var zaten... Bu muayyen yerlere daha fazla denetim yapılması için belediyelerin de bu işin içerisinde olması gerekiyor. Belediyelerin ve polislerin etkin olması gerekiyor. Kimse o kadar bencil ve ‘ben’ olamaz."

Tatar, "Hukuksuz, ırkçılıktır, adaletsizliktir ve hiçbir tutarlılık tarafı yoktur" diyerek, konuyla ilgili açıklama yapan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın açıklamarından rahatsızlık duyduğunu da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum lider Nikos Anastasiadis'in siyasi bir meseleyi bireysel boyuta çektiğine de vurgu yaparak, "İptal edilmesiyle ilgili benim kişisel bir sıkıntım yok ancak bu doğru bir hareket değildir. Binlerce EOKA’cıyı neden vatandaşlıktan atmadılar?" ifadelerini kullandı.