Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye’de Kırşehir ve Kastamonu’daki kamplara KKTC’den giden öğrencilerin bir bölümünün Koronavirüse yakalanmasıyla ilgili iktidara yüklenerek, iki ay önce Meclis’te bu konuyu gündeme getirdiklerini ancak duymazdan gelindiklerini ifade etti

Türkiye’de Kırşehir ve Kastamonu’daki kamplara KKTC’den giden öğrencilerin test sonuçlarının pozitif çıkması nedeniyle seyahat edemeyecek duruma geldiklerini ve ülkeye dönemediklerini aktaran Özersay, “aileler doğal olarak endişeli, şimdi Çanakkale kamplarının iptali gündemde” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl yüz yüze eğitimin yapılamadığını ve eğitimde ciddi kayıplar oluştuğunu anımsatan ÖZersay, “yurt dışında gençlik kampı yapacağınıza bu eğitim kayıplarını gidermek için yaz aylarında telafi kursları/kampları yapın diye de önermiştik. Tabi ki bu da dikkate alınmadı” dedi.

İktidarın, muhalefetin sesine az da olsa kulak vermemesi nedeniyle bu tip sorunların yaşandığını söyleyen Özersay, “’Ben yaptım oldu’ anlayışıyla yönetmeye çalışmanın bedelini maalesef insanımız ödüyor” ifadelerini kullandı.

Kudret Özersay, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İki ay önce 10 Haziran’da Meclis konuşmamızda “pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı bir dönemde öğrencilerin sağlığını düşündüğümüzde Türkiye’deki bu gençlik kampları nasıl mümkün olacak?” diye sormuştuk. DUYMAZDAN GELDİLER.

Maalesef korktuğumuz başımıza geldi. Türkiye’de Kırşehir ve Kastamonu’daki kamplara KKTC’den giden öğrencilerin bir bölümü covid oldular. Seyahat edemeyecekleri için ülkemize de dönemiyorlar ve aileler doğal olarak endişeli. Şimdi Çanakkale kamplarının iptali gündemde.

Ha bir de yüz yüze eğitim yapılmadığı için eğitimde ciddi kayıplar oluştu, yurt dışında gençlik kampı yapacağınıza bu eğitim kayıplarını gidermek için yaz aylarında TELAFİ KURSLARI/KAMPLARI yapın diye de önermiştik. Tabi ki bu da dikkate alınmadı.

Muhalefetin sesine az da olsa kulak vermiş olsaydınız bu ve benzeri sıkıntılar yaşanmayacaktı. “Ben yaptım oldu” anlayışıyla yönetmeye çalışmanın bedelini maalesef insanımız ödüyor.