Başbakan Ersan Saner, devletin tüm birimleriyle tam koordine içinde yangının söndürülmesi için tam kadro çalıştığını, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasının sevindirici ve önemli olduğunu vurguladı. 

Yangının söndürülmesinin ülke ve insanlık için bir kazanç olduğunu çünkü buradan yayılabilecek bir yangının sonuçlarını kestirmenin kolay olmadığını ifade eden Saner, Dışişleri Bakanlığının İngiliz üsleriyle irtibata geçtiğini, ihtiyaç olması halinde yangının söndürülmesi çalışmalarına bir helikopter gelmesi için gerekli çalışmaları yaptığını ancak gerek kalmadığını söyledi. 
Tüm birimlere özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Saner, geçmiş olsun dileğinde bulundu ve böyle olayların yaşanmamasını temenni etti. 

Saner, halka; Ağustos ayının yangınlar açısından riskli bir ay olduğunu, herhangi bir yangına sebebiyet verilmemesi için de ateşli hiç bir olayın yapılmaması konusunda çağrıda bulundu. 

Saner, izmarit bile atılmaması gerektiğine işaret ederek, vatandaşların bu uyarıya uyacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Haber: Emir Ertorun