Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı; Kıbrıslıtürklerin iradesi dışında inşaatına başlanmakta olan ‘külliye‘ projesi için bir imza kampanyası başlatıldığını, bu bağlamda kendi iradesine sahip çıkmak isteyen tüm yurtseverlerin bu kampanyaya imza koyarak destek verebileceğini duyurdu

Esendağlı: ‘Külliye’ projesi hiçbir şekilde öncelikli ihtiyacımız değildir

Hasan Esendağlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Küresel salgının etkisinde zorlu 3 yılın ardından toplum olarak oluşan ekonomik yıkımla boğuştuğumuz bugünlerde hiçbir şekilde öncelikle ihtiyacımız olmayan Cumhurbaşkanlığı Binası, Meclis Binası ve Millet Bahçesi (Külliye) inşaatı, çevre ve ağaç katliamı ile başlatılmıştır” açıklamalarına yer verip toplumsal anlamda esas ihtiyaç duyulan şeyin bu ‘yapı’ olmadığına vurgu yaptı.

“Projede devletin kendi daireleri bile devre dışı bırakıldı”

Esendağlı açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bu projede ülkemizin yetişmiş insan kaynakları, kurum kuruluş ve örgütlerimiz ve hatta devletin kendi daireleri bile devre dışı bırakılmıştır. Gerekli yasal süreçler yürütülmemiş ve bu hali ile “yasa dışı” olarak inşaat faaliyetleri başlamıştır.

Ülkemizin kültürüne, toplumumuzun yaşam tarzına, irademize ve doğaya sahip çıkmak için, insanlarımız iş, çocuklarımız okul, hastalarımız ilaç beklerken, külliye yapılmasına HAYIR diyoruz.

https://imzaliyorum.org/#imzala