Demokrat Parti Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu BRT’de katıldığı“Manşet +” programında erken seçim tarihi konusunda değerlendirmelerde bulundu…

Ataoğlu, hükümet ortakları olarak erken seçim tarihinin 3 Nisan 2022 olması konusunda mutabakata vardıklarını hatırlatarak, muhalefetin ise farklı tarihler ortaya koyduğuna işaret etti.

Muhalefetin seçim tarihini Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’ne, hükümetin de kurulacak Ad-Hoc Komitesi’ne götürülmesini istediğini belirten Ataoğlu, “seçime bütün partiler gidecek. Bu hepimizi ilgilendiren bir konu olduğu için de Ad-Hoc Komite kurulsun ve Ad-Hoc Komite sonucuna göre karar üretilsin. Fakat muhalefet partileri Ad-Hoc Komite’nin kurulmasına karşı hatta komite kurulursa mahkeme sürecinin başlatmayı düşünüyor. Bu doğru bir karar değildir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine işaret eden Ataoğlu, o dönemde de bütün partilerin oturup bir karar aldığını hatırlattı.

Genel Kurul’da sayının yeterli olduğunu hatırlatan Fikri Ataoğlu, “hal böyleyken ortaya mazeret koymak çok doğru değil. Oluşacak Ad-Hoc Komite’de bunların görüşülmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.