DP Genel Başkanı Ataoğlu, 9-15 Mart tarihleri arasında Londra’ya geliyor. Kıbrıs Türk Gençlik Birliği’nin 13 Mart’ta yapacağı ‘Birlik ve Beraberlik Balosu’na da katılacak olan Ataoğlu, bir dizi ziyaretler ve görüşmeler de yapacak

Filiz SEYİS

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsiliyeti bulunan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Turizm ve Çevre eski Bakanı Fikri Ataoğlu, 9-15 Mart tarihleri arasında Londra’ya geliyor.

Londra’daki sivil toplum örgütleri, belediye yetkilileri ve bazı milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirecek olan Ataoğlu, 11 Mart’ta İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı tarafından düzenlenecek ‘halk toplantısına’ katılacak.

Londra’daki Kıbrıslı Türklerle bir araya gelecek olan Ataoğlu, sorunları dinleyecek, halkın merak ettiği sorulara yanıt verecek.

Ataoğlu ayrıca Kıbrıs Türk Gençlik Birliği’nin 13 Mart’ta yapacağı ‘Birlik ve Beraberlik Balosu’na da katılacak.

Bazı temaslarda  bulunacak

Ataoğlu, 9 Mart’ta Londra’ya gelecek, 10 Mart’ta Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan’la görüşecek. 11 Mart’ta KKTC Londra Temsilciliği’nde sabah saat 11.00’den itibaren Kıbrıslı Türklerin örgütlü bulunduğu sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Ataoğlu’nun görüşeceği sivil toplum örgütleri arasında Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıs Türk Dernekler Konseyi, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu, Türk Dil ve Eğitim Konsorsiyumu bulunuyor. Ataoğlu, 11 Mart’ta halk toplantısına katılacak.

13 Mart’ta, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere’nin düzenleyeceği “Birlik ve Beraberlik” balosuna katılacak.

Ataoğlu: İngiltere’deki gençlerimizin Kıbrıs’a gelip-gitmelerini istiyorum

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere’nin ‘Birlik ve Beraberlik Balosu’na davet almaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ataoğlu, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk gençlerin Kıbrıs’a gelip gitmelerini arzuladığını söyledi.

2018 yılında, Turizm ve Çevre Bakanlığı görevindeyken de Londra’yı ziyaret ederek, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Gençlik Birliği temsilcileri ile görüştüğünü hatırlatan Ataoğlu, o görüşmelerde gençlerin ülke kültürünü unutmamaları açısından Kuzey Kıbrıs’a gelmeleri için davette bulunduğunu aktardı.

Davetinin üzerine, birkaç ay sonra, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği Başkanı ve bazı üyelerinin, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini belirten Ataoğlu, bu diyalogların artarak sürmesini önemsediğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs’ta 26 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Ataoğlu, seçimde aday göstermeyen Demokrat Parti’nin resmi adaylık başvuru tarihinin geçmesinin ardından, parti yetkili organının seçimde takınılacak tavırla ilgili gerekli değerlendirmeyi yapacağını söyledi.