Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Milli Futbol Takımı'nın 2022-2023 sezonu formalarının tanıtım gecesine katıldı. Kıbrıs Türk Futbol tarihinin ülkemizin mücadele yıllarından bu yana en büyük örgütlenme yapılarından olduğunu ifade eden Ataoğlu, "ülkemizde hemen hemen her köyde, her kasabada ve her şehirde gençlerin sosyalleşmesi için kurulan futbol kulüpleri sosyalleşmenin yanı sıra dijitalleşen dünyada ortak paydada buluşup tek bir hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürmesi ülke futbolunu gelişirmek adına oldukça önem arz etmektedir" dedi. 

2022-2023 sezonda yenilenmiş formalarıyla bu formaları terletecek başta sporcularımıza, teknik heyet ve emeği geçen emekçilerimize yeni sezonda başarılar dilediğini söyleyen Bakan Ataoğlu, sporcularımızın uluslararası alanda başarılarının arttıkça ve bunun getirdiği imkanlar çoğaldıkça, ailelerin, çocuklarını spora yönlendirme şevklerinin de büyümekte olduğuna dikkat çekti. 

Ataoğlu'nun ilgili paylaşımı:

"KKTC Milli Futbol Takımları'nın 2022-2023 sezonu formalarının tanıtım gecesine katıldık.

Kıbrıs Türk Futbol tarihi ülkemizin mücadele yıllarından buyana en büyük örgütlenme yapılarındandır.

Ülkemizde hemen hemen her köyde, her kasabada ve her şehirde gençlerin sosyalleşmesi için kurulan futbol kulüpleri sosyalleşmenin yanı sıra dijitalleşen dünyada ortak paydada buluşup tek bir hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürmesi ülke futbolunu gelişirmek adına oldukça önem arz etmektedir.

Bireysel ve takım sporları gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korurken, sağlıklı bir birey olmalarını ve sosyal anlamda da aktif olmalarını sağlamaktadır.

Bugün yaşadığımız onca ambargoya rağmen gençlerimiz şevklerini kırmadan çalışmaya ve başarmaya devam etmektedir.

Yakın örneğini vermek gerekirse, Kıbrıslı Türk sporcu kardeşlerimizin son zamanlarda aldıkları başarıları gururla izliyoruz.

Sporcularımızın uluslararası alanda başarıları arttıkça ve bunun getirdiği imkanlar çoğaldıkça, ailelerin, çocuklarını spora yönlendirme şevkleri de büyümektedir.

Buradan belirtmek isterim ki biz her zaman sporcu kardeşlerimizin yanındayız ve yanlarında da olmaya devam edeceğiz.

2022-2023 sezonda yenilenmiş formalarıyla bu formaları terletecek başta sporcularımıza, teknik heyet ve emeği geçen emekçilerimize yeni sezonda başarılar diliyorum.

İş birliği yaptığı tüm markalara güç katan bu sezon da KKTC Milli Takımımıza da ayrı bir güç katacak olan dünyaca ünlü spor markası olan Puma’ya gösterdiği pozitif yaklaşımlar ve sponsorluğu için bir kez daha teşekkür ederim."