Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaparak UBP-HP Hükümeti’nin “normalleşme” sürecine eleştirilerde bulundu.

Bu süreçte yaşanan sorunlara değinip, uyarılarda bulunan Ataoğlu, “hükümetin böylesi önemli bir sürece dair ne planının olduğunu ne de stratejisinin olduğunu bildirdi.

“HÜKÜMET 4 MAYIS SÜRECİNE DAİR ÖN HAZIRLIK YAPMADI”

İşte Ataoğlu’nun paylaşımının tam metni:

“Hükümetin normalleşme dediği sürece hiç de hazırlıklı olmadığı ortada.

Başkaları yapıyor, biz de yapalım mantığından hareket ettiği çok açık ortada olan hükümetin, böylesine önemli bir sürece dair ne planı, ne bir stratejisi belli ki yok.

Tamamen el yordamı ile başlatılan süreç, deyim yerinde ise ağır aksak ilerlerken, öte tarafta göz ardı edilerek ötelenen durumlar kaderine terk ediliyor.

4 Mayıs itibarı ile başlayan süreçte, açılan iş yerlerinin hiçbir sterilizasyon ve dezenfektasyona yönelik hazırlığı olmadığı gibi, bahse konu iş yerlerinin denetim ve kontrollerinin de nasıl yapılacağı tam bir muamma.

Açılan iş yerlerine yönelik hükümetin tutumunun, bugüne dek yüksek oranda bulaşın olmamasından doğan bir cesaretten mi yoksa, ben yaparım olur zihniyetinden mi hayata geçirildiği anlaşılamıyor.

Ancak bilinen ve görünen tek şey, hükümetin 4 Mayıs sürecine yönelik hiçbir ön hazırlığının olmadığı ve önümüzdeki günlerin belki de muhtemel yeni bulaşlara gebe olacağıdır.

Güneyde Çalışan Vatandaşlarımız ve Çocuklarımız
Bununla birlikte hükümetin, normalleşme sürecini başlatması ile birlikte gözardı ettiği vatandaşlarımız hala bıçak sırtında.

Güney’de çalışan ve iki aydır işsiz, parasız kalan vatandaşlarımızın durumu akla bile getirilmemiştir.

Öyle ki bu vatandaşlarımızın halinin ne olacağına dair, hükümetin herhangi bir planının bile olup olmadığı bilinmemektedir.

Aynı şekilde Güney’de okuyan çocuklarımızın durumu da belirsizliğini ve karmaşasını koruyan bir konu.

Ailelerin isyanına kulak verilmiyor, Güney ile irtibatlı olan çalışan vatandaşlarımız ve eğitim gören çocuklarımız yok sayılıyor.

Pile
Bir başka önemli konu ise Pile.
KKTC toprağı olan ve ülkede tek karma köy olan Pile’de yaşayan vatandaşlarımız 4 Mayıs normalleşme sürecinin dışında tutulmuştur.

Kaderlerine terk edilmiş, köylerine hapsedilmiş, işlerine gidememekte, ekmek paralarını çıkaramamaktadırlar.

Pile özelinde olduğu gibi, vatandaşlarının bir kısmına farklı, öteki kısmına farklı davranan bir Devlet yönetme anlayışı kabul edilemez.

Böyle bir ayırımcılığın vatandaşlar arasında infiale sebep olacağı ve Anayasal bir suç işlendiğini DP olarak hatırlatır, yukarıda bahsi geçen konularda çok elzem çözümlerin üretilmesi gerektiğini şiddetle vurgularız.