Demokrat Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Demokrat  Parti Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’ın daveti ile bugün görüştüklerini kaydederek,  vatandaşın beklentilerinin olduğu dönemde hızlı bir şekilde hükümetin kurulması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın yarın yapacağı görüşme sonrasında yetkiyi vermesi ve çok hızlı bir şeklide bir hükümet modelinin oluşması gerektiğini vurgulayan Ataoğlu, MYK’da konuyu enine boyuna tartıştıklarını Cumartesi günü Parti Meclisi’ni toplama kararı aldıklarını ifade etti.

Ataoğlu, “milletin seçtiği 50 milletvekilinin vekillerin aynı sorumluk içerisinde olup vatandaşın beklentisine cevap vermektir. Bundan dolayı mutabakat hükümeti kurulması ve mecliste temsil edilen tüm vekillerin bu mutabakat hükümeti içerisinde vatandaşın beklentilerine, yaralarına nasıl merhem oluruz bunun için çalışmalıyız. Muhalefette olduğunuz sürece elbette  çok kolay yorumlar yapılabilir esasına vatandaşın beklentisi bu milletin seçtiği vekillerin en iyi hizmeti yapması olumlu şekilde dönmesidir” dedi.

Ataoğlu, “Hükümette olalım diye bir gailemiz yok. Demokrat Parti olarak sorumluluktan da kaçmadığımızı yinelemek isteriz” ifadelerine yer verdi.BRT