Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bellapais Pilot Turizm Köyü olması adına, pansiyonculuğun ve alternatif turizm modellerinin geliştirilmesi ile birlikte, bölgenin kalkınması ve geliştirilmesi için atılan bu adımın önemine dikkati çekerek, “bu hedefe ulaşmak için attığımız bu adımla birlikte, hızlı bir şekilde hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu anlamda Girne’den Bellapais’e ulaşacak olan teleferik projesi de son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Yaklaşık 4 km’lik uzunluğa sahip teleferik projesi de çok kısa bir süre içerisinde hayat bularak, ülke turizmine alternatif turizm modelleri açısından büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

“Art niyetli eleştiriler, ülkemizin gelişmesi adına atacağımız adımlardan bizleri vazgeçiremez. Çünkü biz bu devlete inanıyoruz, bu devlete sevdalıyız”

Alternatif turizm modelleri üzerinde Bakanlık olarak yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Ataoğlu, “Bafra Gazimağusa arasında başlatacağımız gemi seferleri, Girne Bellapais arasında gerçekleştireceğimiz teleferik projesi ile alternatif turizm modellerini bir bir hayata geçireceğiz. Amacımız sadece dünyada uygulanan turizm modelleri ile ülkemizi buluşturmak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktır. Bu anlamda sadece eleştiren ve katkı koyma gereği bile duymayanlara çağırımdır; gelin ülkemizi kalkındıracak, geliştirecek ve tanıtımına katkı sağlayacak projelere destek olun. Çünkü bizim tek gailemiz ülkemizdir, ülkemizin ve ülke insanımızın kalkınması, gelişmesidir” dedi.

Ataoğlu eleştiriler konusunda ayrıca, “Art niyetli eleştiriler, ülkemizin gelişmesi adına atacağımız adımlardan bizleri vazgeçiremez. Çünkü bizim tek gailemiz ülkemizdir, tek motivasyonumuz ülkemizin kalkınmasıdır. Bizler bu devlete inanıyoruz, bu devlete ve bu ülkeye sevdalıyız” dedi.