Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kişisel sosyal medya hesabından 20 Kasım Dünya Çocuklar Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmenin hepimizin insanlık görevi olduğuna vurgu yaptı.

Çocukların geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz olduğunu ifade eden Ataoğlu, hem bugünleri, hem de yarınlarını güvence altına almak adına Çocuk Haklarını gözeterek çalıştıklarını, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı önemseyip fikirlerine değer verdiklerini belirtti.

Ataoğlu’nun mesajı şu ifadelerle devam etti:

“Her çocuk sağlıklı çevre, kaliteli bir eğitim ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Çocuklarımıza vereceğimiz en büyük hizmet onları sevgi ve şefkatle yetiştirmektir.

Çocuk umuttur, sevgidir. Evrensel hukukun ve adaletin sağlanması her şeyden önce çocuklarımızı ilgilendirmektedir. Dünya’nın en kıymetli varlıkları çocuklarımızı bu önemli gün vesilesiyle sevgiyle kucaklıyor, tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum”.