Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 11 Temmuz Basın Günü’nü kutladı.

Güçlü bir toplum olma yolundaki en önemli basamaklardan biri de basın mesleğinin güçlü olmasına bağlı olduğunu ifade eden Ataoğlu, zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmek için çalışan basın emekçileriyle omuz omuza olduklarını belirtti. Ataoğlu, toplumun sesi olan basın emekçilerinin 11 Temmuz Basın Günü’nü kutladı.

İşte Ataoğlu’nun ilgili mesajı:

Güçlü bir toplum olma yolundaki en önemli basamaklardan birisi de basın mesleğinin güçlü olmasına bağlıdır.

Bir toplumun bilinçlendirilmesinde önemli bir görev üstlenerek, etik değerleri kaybetmeden, tarafsız, şeffaf habercilik anlayışı içinde görevlerini yerine getiren basın emekçilerimiz, önemli meslek gruplarındandır.

Basın emekçileri, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir.

Zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmek için çalışan basın emekçilerimizle omuz omuza olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.

Bu duygularla birlikte, halk adına gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakarlıkta bulunan, kutsal bir görevi yerine getiren, toplumun sesi olan değerli basın emekçilerimizin 11 Temmuz Basın Günü’nü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum.