19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı Gazimağusa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Kutlamalar Gazimağusa Belediyesi ve Gazimağusa Kaymakamlığı’nın birlikte organize ettiği “Atam Işığınla Geleceğe Sürüyoruz” bölgesel  bisiklet sürüş etkinliği ile başladı.
9 okuldan 125 öğrenci ile yoğun katılım gösterilen etkinlik, bugün  saat 09:30 da Dr. Fazıl Küçük Stadyumu önünde bulunan girişten başlayarak Maraş’ın halkın ziyaretine açılan bölümündeki son noktada bulunan sahil güzergahınca gerçekleşti.
Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu özel gün için, gençlerin bisiklet sporuna ilgisini de artırmak adına düzenlenen “Atam Işığınla Geleceğe Sürüyoruz” bölgesel bisiklet sürüşü etkinliğinde bisikletler ücretsiz olarak Gazimağusa Belediyesi tarafından sağlandı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “bu anlamlı günün gençlere ve spora adanan bir bayram olarak armağan edilmesi, geleceğe ışık tutacak ve aydınlatacak gençlerimiz için son derece önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bisiklet sürüşü parkurun tamamlanmasının ardından etkinlik, Maraş’ın ziyarete açılan kısmında bulunan Gazimağusa Belediyesi’ne ait çay bahçesinde marş dinletisi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kutlamalar, 19 Mayıs Perşembe günü “Atam Işığınla Geleceğe Yürüyoruz” ve Zafer Anıtı’nda düzenlenecek çelenk koyma töreni ile devam edecek.