Mağusa İnsiyatifi sözcülerinden Serdar Atai, 9 yaşındaki kızının Türkiye’ye seyahat edecek olması nedeniyle 2 hafta önce uçak bileti ile birlikte yaptığı pasaport başvurusu, çip ve pasaport defteri kalmaması nedeniyle yerine getirilemedi.

Pasaport için 500 TL ödediklerini, ancak pasaportu devletin verebildiği vakit alabileceklerini belirten Atai, “buradan da sitem edip bir ara çözüm bulun, en azından Türkiye ile sıkıntı yaşanmasın yazdık. Birkaç gün sonra İçişleri Bakanlığı'nın "doğumdan itibaren KKTC vatandaşları kimlik kartı alabilir" açılımı geldi” dedi.

Serdar Atai, İçişleri Bakanlığı’nın duyurusunu öğrenmeleri üzerine “İyi şeyler de oluyor be yahu diye sevindik. Bugün bir gittik, kimlik kartına acil ihtiyacı olan da olmayan da sırada!” diye konuştu.

Eğer bu çözümün seyahat edeceğini belgelemiş insanları rahatlatmak için yaratıldıysa, acil seyahat ihtiyacı olmayan insanların kimlik kartı kuyruğunda ne işi olduğunu soran Atai, bugün kimlik kartı başvurularını alan alan memurun "Bunun çıkacağına güvenip de bilet satın almayın ha!" söylemi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

“Ne asfalya bıraktılar ne elektrik panosu”

İşte Atai’nin ilgili paylaşımının tam metni:

“2 hafta evvel 9 yaşındaki kızımızın pasaportunu yenilemek için Mağusa'da başvuru yaptık. Uçuş bileti getirin aciliyetini belgelemek için dediler, götürdük. Falan tarihte bir arayıp yoklayın dediler. Arayınca; ne çip kaldı, ne de pasaport defterciği kusura bakmayın veremeyeceğiz yanıtını aldık. Ödediğimiz 500 kağıt cukka, ancak verebildikleri vakit pasaportu alabileceğiz! Buradan da sitem edip bir ara çözüm bulun, en azından Türkiye ile sıkıntı yaşanmasın yazdık. Birkaç gün sonra İçişleri Bakanlığı'nın "doğumdan itibaren KKTC vatandaşları kimlik kartı alabilir" açılımı geldi. İyi şeyler de oluyor be yahu diye sevindik. Bugün bir gittik, kimlik kartına acil ihtiyacı olan da olmayan da sırada! Eğer bu çözümü seyahat edeceğini belgelemiş insanları rahatlatmak için yarattıysanız, acil seyahat ihtiyacı olmayan insanların kimlik kartı kuyruğunda işi ne? Bugün kimlik kartı başvurumuzu alan memurun cevabı: "Bunun çıkacağına güvenip de bilet satın almayın ha!". İki hafta evvelden bilet getir pasaport verelim dediniz, sonra pasaport veremeyiz kimlik veririz dediniz. 11 yaş altı Kimlik başvurusunu kalkıp "herkese açık" yaptınız sonra da "sakın buna güvenip de bilet almayın ha" diyorsunuz. E kısa devre yahu, kısa devre. Ne asfalya galdı, ne elektrik panosu.

Gelen Yorumlara aşağıdaki Yanıtım: "Aslında derdim doğru yolu göstermek! Yani doğru bir adım atmışsın çözüm üretmek için zaten. Pasaportta yaptığın gibi kimlikte de yakın zamanda seyahat edeceğini belgeleme şartı getir. Ne vatandaşı, ne memurunu, ne de sistemi sıkıntıya sokup da Error verdirme!"