Ülkemizde görüşleri her kesim tarafından takdir gören Serdar Atai, kişisesl sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Covid 19 ile ilgili bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada çıkan abartılı haberlerle mücadele edilmesini talep etti.

Bu mercilerin pireyi deve yapan haberlerle toplumun moral ve psikolojilerini bozduğunu ifade eden Atai, bu tip haberlerle dünyanın en güvensiz ülkesi imajı çizerek kendi ayağımıza kurşun sıktığımızı dile getirdi.

İşte Serdar Atai’nin ilgili paylaşımının tam metni:

“Çakma haber sitelerinin veya sansasyonel habercilikten beslenen medya organlarının saat başı ürettiği çarpıtılmış abartılmış, bilimsel dayanaktan yoksun ve gerçeklerden uzak Koronavirüs haberciliğiyle ne şekilde mücadele edilecek? Sosyal medyada felâket simsarlığı yapan, pireyi Deve ederek kendi insanının moral psikolojisini bozan, dünyadaki en güvensiz ülke imajı çizerek kendi ayağına kurşun sıkan, ülkemizi ziyaret edecek başta Rumlar ve diğer yabancıların kafasında ciddi tereddüt ve soru işaretleri yaratan serseri kullanıcılar hangi metodla disipline edilecek? Koronavirüs gibi hayati öneme sahip bir konu üzerinden dahi, siyasi oluşumlarla meslek örgütlerinin anlamsız bir rekabet/hesaplaşma içerisine girerek, bundan güç kazanımı elde etme gayretlerinin önüne nasıl geçilecek? Önümüzdeki dönem cevap bekleyen 100 puanlık imtihan sorularımızdan bazıları da bunlar!”.