Asgari Ücret Saptama Komisyonu tarafından 7 Temmuz’da oy çokluğu ile alınan “ yeni asgari ücretin brüt 9 bin 885 TL, net 8 bin 600 TL olması” yönündeki tavsiye kararına, komisyonda işçi tarafını temsil eden sendikalar itiraz etti. 

 İşçi tarafı, asgari ücrete yapılacak yüzde 41,21’lik artışın az olduğu ve artışın yüzde 56,76 olan hayat pahalılığı oranında yapılması talebiyle itirazda bulundu.   

Asgari ücretle ilgili belirlenen 10 günlük itiraz süresi 18 Temmuz Pazartesi günü dolacak. Daha sonra Asgari Ücret Saptama Komisyonu yapılan itirazları görüşmek için 10 gün içerisinde yeniden toplanacak.   

Hatırlanacağı üzere TÜRK-SEN daha önce asgari ücrete resmi olarak itiraz ederek, yeni asgari ücretin 10 bin 973 TL olması talebinde bulunmuştu, dün de HÜR-İŞ resmi itirazını yaptı. 

 İşçi tarafı, asgari ücret için önerilen 41,21 oranındaki artışın az olduğunu ve Hayat Pahalılığı oranında yapılması gerektiğini savunurken, komisyonda işveren tarafını temsil eden İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur “işverenler bu artışı veremez” dedi.

Kaynak: KIBRIS Gazetesi- Eniz ORAKCIOĞLU   

Haberin tamamını görmek için tıklayınız.... https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/isci-tarafi-asgari-ucrete-itiraz-etti-komisyon-yeniden-toplanacak-h130468.html