Lefkoşa Ledra Palas Bölgesi'nde faaliyette bulunacak "Kıbrıs'taki tek İki Toplumlu Europe Direct Merkezi"nin resmi açılış ve tanıtımı yarın yapılıyor.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği'nden yapılan açıklamaya göre, merkez, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) sorumluluğunda olup, merkezdeki faaliyetler Dayanışma Evi tarafından yürütülecek.

Tanıtım etkinliği saat 19.00’da yapılacak .Açılış konuşmalarının ardından, iki toplumlu J.A.M kolektifinin canlı müzik performansıyla devam edecek.

Lefkoşa'daki BM ara bölgesinde, Dayanışma Evi'nin karşısında, Home Gallery Binası'nda yer alacak Europe Direct, soruları bizzat yanıtlamayı amaçlayan ve ayrıca AB yayınlarına, materyallerine, etkinliklerine ve toplantılarına ev sahipliği yaparak merkezi bir buluşma noktası ve ortak bir alana dönüştüren Europe Direct'in misyonu Europe Direct Merkezleri ağının misyonuna uygun olarak, Avrupa vatandaşlarını AB, özellikle AB vatandaşlarının hakları ve AB'nin öncelikleri hakkında bilgilendirmek olacak.

Merkez, aynı zamanda, yerel ve bölgesel düzeyde katılımcı vatandaşlığı teşvik etmeyi ve AB mevzuatı ve bunun Kıbrıs'ta nasıl uygulandığı hakkında bilgi sağlamayı amaçlarken, vatandaşlar için istihdam ve eğitim fırsatlarını artırmak amacıyla Kıbrıs'taki bireylere ve kuruluşlara sunulan çeşitli AB programları, hibeler ve finansman fırsatları hakkında bilgiler de sağlanacak.

Merkez, işleyişi çerçevesinde vatandaşları AB'nin öncelikleri hakkında bilgilendirmek ve değerlerini aktarmak amacıyla tasarlanmış bir dizi etkinlik de düzenleyecek.

Daha fazla bilgi için www.europedirectledra.eu web sitesi ya da Facebook ve Instagram'da europedirectledra

Twitter'de edledra sayfaları ziyaret edilebiliyor.