Ülkemizin deneyimli siyasetçilerinden Serdar Denktaş, annesi Aydın Denktaş için yazılan ve Edebiyat Sevgisi isimli sayfa tarafından paylaşılan makaleyi paylaştı.

Makalede, Aydın Denktaş’ın mütevazi yaşam biçimini anlatılıyor. Bodrum’da geçen olayda, satılık ev arayan kişi, ilanlarda Aydın Denktaş’ın satmak istediği evi buluyor. Eve gittiğinde, evin önünde Aydın Denktaş’ın siyah renkli bir araba yıkadığına şahit oluyor. Denktaş’ın misafirperverliğini ve samimiyetini ön plana çıkaran yazı, birçok kişi tarafından beğenildi.

İşte ilgili makalenin tam metni:

“Gerçek bir hanımefendiyi tüm zarafetiyle tesadüfen tanımakla şeref duymuştum.

Yıllar önceydi. İki arkadaşım ile Bodrum’da satılık ev arıyorduk.Yahşi ‘de MAP sitesinde

bir evde satılık ilanı vardı. Bir bayan evin önünde siyah renkli bir arabayı yıkıyordu.

Evi sorduk, bizi içeri buyur etti, ardından çay ve börek ikramında bulundu. Evin içi çok mütevazi, hiç abartı yok. Denize bayağı bir uzak .2 odalı , ancak tüm Yahşi’yi gören çok güzel bir manzaraya hakimdi.

Neden satmak istediğini sorduğumda 'uzun zamandır yaz aylarını Bodrum’da geçirdiğini, bundan böyle tüm zamanlarını Kıbrıs’da çocukları ve torunları ile birlikte geçirmek, evine ve eşine daha fazla zaman ayırmak ve daha çok ilgi göstermek istediğini' ifade etti.

Kıbrıs’da ne iş yaptıklarını sorduğumda, sıkıla sıkıla Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sn. Rauf Denktaş ‘ın eşi olduğunu söyledi.

( O tarihte Rauf Denktaş halen Cumhurbaşkanı idi. ) Kapısının önünde tek başına arabasını yıkayan, bir tane bile koruması bulunmayan, bizleri tanımadan içeri davet eden, evinde yardımcısı olmayan ve kendi elleri ile bize ikramda bulunan gerçek bir hanımefendi ...

Netten Alıntıdır

Mekanınız CENNET Olsun...”